۲۹ دی ۱۴۰۰، ۱۵:۲۵

معاون پژوهشی وزیر علوم مطرح کرد؛

تأکید بر نمایه‌سازی مجلات پژوهشی

تأکید بر نمایه‌سازی مجلات پژوهشی

معاون وزیر علوم بر ضرورت استفاده اشتراکی از تجهیزات دانشگاهی، نمایه‌سازی بین‌المللی مجلات پژوهشی، همکاری پژوهشی با دستگاه‌های اجرایی و تصویب طرح‌های کلان پژوهشی در هیات‌های امنا تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، دکتر پیمان صالحی در مجمع پژوهشگاه‌های کشور که در محل سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برگزار شد، برخی برنامه‌های کلان این معاونت را اعلام کرد.

تأکید بر استفاده مشترک از تجهیزات آزمایشگاهی

معاون پژوهشی وزارت علوم با اشاره به اینکه برخی تجهیزات بسیار مهم و گران قیمت در برخی دانشگاه‌ها وجود دارد گفت: این تجهیزات سرمایه ملی کشور هستند و باید به نحو احسن مورد استفاده واقع شود.

وی با اشاره به اینکه بهترین مسیر برای استفاده مشترک محققان از تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه‌ها استفاده از فناوری اطلاعات و ایجاد سامانه‌های نرم‌افزاری است گفت: باید معلوم شود چه دستگاهی در چه دانشگاهی وجود دارد و محققان در چه زمانی می‌توانند از آن استفاده کنند.

نمایه‌سازی بین المللی مجلات پژوهشی

صالحی اظهار داشت: در راستای تحقق مرجعیت علمی ایران در دنیا، نمایه‌سازی بین المللی مجلات علمی و پژوهشی در دستور کار وزارت علوم قرار گرفته است و در این راستا بخشنامه تشویق سردبیران و مدیران نشریات علمی برای نمایه کردن بین‌المللی نشریات علمی ابلاغ شد.

وی افزود: در مجموع بیش از سی میلیارد ریال اعتبار برای نشریات علمی که در وارد نمایه‌های معتبر بین‌الملل شوند اختصاص یافته است گفت: در این راستا تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار برای مجلاتی که بتوانند در رده کیفی Q1 قرار گیرند پرداخت می‌شود.

معاون پژوهشی وزیر علوم اظهار داشت: هم اکنون ۷۴ هزار مقاله علمی داریم که در اسکوپوس نمایه شده‌اند که این امر نشان‌دهنده جایگاه بالای کشور ما در انتشار مقالات علمی است و بر همین اساس برنامه نمایه‌سازی بین المللی مجلات علمی را تدوین کردیم.

وی با بیان اینکه امکان نمایه‌سازی برای مجلات پژوهشی منتشر شده به زبان فارسی هم وجود دارد گفت: به زودی کمیته‌ای برای نمایه‌سازی در وزارت علوم تشکیل و کارگاه‌های آموزشی برای سردبیران برگزار می‌شود.

هدایت پایان‌نامه‌ها و قراردادهای پژوهشی

معاون پژوهشی وزارت علوم با اشاره به اینکه جهت‌دهی پایان‌نامه‌های دانشجویی و فعالیت‌های پژوهشی به سمت رفع نیازهای کشور، دغدغه مدیران وزارت علوم است و در همین راستا سامانه نیازها و ایده‌ها "نان" در وزارت علوم در حال تدوین است.

صالحی با اشاره به اینکه فعالیت‌های پژوهشی اعضای هیأت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای رفع مشکلات و نیازهای دستگاه‌های اجرایی، سازمان‌ها و بخش خصوصی ساماندهی شود گفت: تفاهم‌نامه همکاری پژوهشی وزارت علوم با برخی دستگاه‌های اجرایی و وزارتخانه‌ها در حال تدوین است.

معاون پژوهشی وزارت علوم تأکید کرد: اعضای هیأت علمی باید برنامه میان‌مدت و چند ساله فعالیت پژوهشی و در موضوعات مشخص داشته باشند. اعضای هیأت علمی باید موضوع کلان پژوهش خود را بین دانشجویان تحصیلات تکمیلی توزیع کنند و هر پایان‌نامه بخشی از پازل حل مشکل باشد که این اقدام همان هدفمند بودن پایا ن‌نامه‌ها است.

تصویب سیاست‌های کلان پژوهشی در هیأت امنا

صالحی با بیان اینکه معاونان پژوهش و فناوری چند برنامه کلان پژوهشی را برای دانشگاه تدوین کنند و به تصویب هیأت امنا برسانند، گفت: انتظار ما از هیأت‌های امنا تصویب طرح‌های کلان است و بحث‌های مانند صدور مجوز ایجاد مجله و پژوهشکده و… امری معمول است.

وی افزود: با کسب مجوز از هیأت‌های امنای دانشگاه‌ها، می‌توان همکاری مشترک بخش خصوصی، دانشگاه و پژوهشگاه‌ها را ایجاد کرد که سرمایه مالی از طرف بخش خصوصی و سرمایه علم و دانشی از سوی پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌ها باشد و برای اهداف مشخص، مهم و فناورانه فعالیت مشترک کنند که در این صورت یک همکاری برد برد خواهیم داشت.

کد خبر 5404025

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha